L’EUCARISTIA I LA CATEQUESI AMB ELS INFANTS. SOM AMICS I SOM GERMANS

 Donem la benvinguda als infants en aquest nou curs de catequesi! Amb els de segon curs i amb els que es preparen per la Confirmació ja ens coneixem bé. Amb els nous del primer curs anirem coneixent-nos a poc a poc. També a poc a poc aprendrem a conèixer més a Jesús, el nostre gran Amic.

¿Sabeu perquè comencem la nostra catequesi amb una pregària a la Capella del Santíssim? Perquè es tracta d’un moment molt important per viure un diàleg amb Jesús. Fem silenci. El cor batega dolçament, dos batecs i una pausa, dos batecs i una pausa. La pausa del cor ens permet escoltar amb més atenció allò que Jesús ens vol dir. Jesús parla al cor perquè ens estima i vol desvetllar en nosaltres més i més amor. I nosaltres li responem en silenci, amb un somriure, amb una paraula d’agraïment, donant-nos a Qui tant ens estima.

Us recordem també la importància de compartir junts l’Eucaristia dominical. Forma part de la catequesi i no hi podem faltar. És una manera de mostrar que som amics de Jesús i formem part de la comunitat parroquial de Sant Oleguer que ens acompanya. Amics per sempre. Amics i també germans, com diu el Parenostre. Comencem dient “Pare nostre” amb una profunda adoració. Quan resem a poc a poc aquesta pregaria ens adonem que també hi ha una part on fem una clara petició: doneu-nos el nostre pa de cada dia… I una altra part per demanar perdó: perdoneu les nostres culpes així com nosaltres perdonem… I acabem amb la certesa d’un gran alliberament: no permeteu que caiguem en la temptació i deslliureu-nos del Mal. Anirem fent camí tot el curs. Us esperem amb il·lusió. Com a amics. Com a germans.

 

Roser Palarea i Gil

Catequesita

Deixa un comentari