DURANT L’ESTIU, JESÚS SEGUEIX VIU! 

 El temps estiuenc permet que molts gaudim d’unes merescudes vacances. Si més no, podem trobar més temps per al descans i per a aquelles activitats que durant el curs ens costa de fer. La missa dominical ens continua unint als que formem la comunitat parroquial en l’Església de Jesucrist, cadascú des del lloc on es trobi. El papa Francesc, en la catequesi del passat 26 de juny, recordava que la “litúrgia no és un aspecte més de l’Església, sinó l’expressió de la seva essència, el lloc on ens trobem amb el Ressuscitat i experimentem el seu amor”. Així ha de ser, doncs. Proclamem i celebrem amb tota la joia que Crist és amb nosaltres cada dia, especialment quan ens apleguem per a l’Eucaristia del Diumenge. Us desitjo un bon estiu, especialment als que passeu moments de malaltia i de dificultat. Que Santa Maria, Mare de Déu i Mare nostra, ens hi ajudi! 

Mn. Joan Obach, rector 

 ++++

COL·LECTA DE LA DIADA DE CORPUS PER A CÀRITAS DIOCESANA. Total recollit: 928,56 €; (Any 2018: 879 Any 2017: 1.181 €; Any 2016: 1.345 ). 

Gràcies per totes les aportacions! 

+++++

L’EUCARISTIA FA L’ESGLÉSIA

Tenim prou motius per donar gràcies a Déu per tantes coses bones que ens dona. Però la gran acció de gràcies és la celebració de la missa. En ella rebem el do més preuat, el Cos i la Sang del Senyor, ferment d’amor i d’unitat, manifestació del què és l’Església. Quan rebem l’Eucaristia amb un cor ben disposat ens omplim de l’amor de Déu i aprenem a estimar com Jesús estima. Moltes felicitats als que celebrareu aquesta setmana la festa de sant Joan, sant Pere i sant Pau.

Bona diada de Corpus a tothom!

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

AVUI, DIADA DE CORPUS,  COL·ECTA DESTINADA A CÀRITAS DIOCESANA

“Desigualtat: Una ferida que no cicatritza”

De l’eucaristia brolla la caritat que hem d’exercir amb els més necessitats. Amb el nostre donatiu generós, contribuïm a alleujar el patiment de moltes famílies de la nostra ciutat. Siguem responsables i solidaris!

++++

VIDA CONTEMPLATIVA: COR ORANT I MISSIONER

Un gran nombre d’homes i dones, des dels seus claustres i monestirs, no deixen mai de contemplar el rostre de Déu i d’irradiar la seva llum en els nostres cors. Si pensem en aquestes persones amb agraïment, la nostra pregària, embolcallada del misteri del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, creixerà en qualitat i donarà bon fruit. Us desitjo un bon diumenge en la festa de la Santíssima Trinitat!

Mn. Joan Obach, rector

 

Moltes felicitats, Mn. Joan!!! Ho celebrem junts!!!

https://www.youtube.com/watch?v=GtZtv9kOM1Y

++++

OH SANT ESPERIT, PARE DELS POBRES, VENIU!

En la multiplicitat dels seus dons, avui, l’Esperit Sant vessa l’abundància de l’amor de Déu sobre tota la creació. Que ell ens ompli de coneixement i de saviesa per confessar Jesucrist i anunciar la seva salvació a tots els nostres germans, especialment els més pobres i necessitats.

Us desitjo a tots una joiosa Pentecosta amb Santa Maria, Mare de l’Església!

Mn. Joan Obach, rector

https://www.youtube.com/watch?v=FNPaOuZvvRw

++++

  QUE ELS SANTS ÀNGELS ET DUGUIN AL CEL

En Miquel Trullols Vergés, feligrès i gran col·laborador de la nostra parròquia, va morir en la pau de Crist el passat dimarts. Durant catorze anys va dedicar-se en cos i ànima a la important tasca de l’economia parroquial, per la qual cosa li estarem sempre agraïts. Preguem per ell, i donem el condol sincer a la seva esposa Maria Carme, als seus fills Joan Miquel, Josep Maria i Albert, a les seves filles Montse i Carme, i als seus néts i familiars. Estimat Miquel, descansa en pau, amb santa Maria i tots els sants, en la llum eterna de Déu.

Us desitjo a tots una bona festa de l’Ascensió del Senyor, en l’espera joiosa de la vinguda de l’Esperit Sant!

Mn. Joan Obach, rector

  MARE DE DÉU I MARE NOSTRA

Una mare sempre es garantia d’èxit. Des de ben jove la meva mare natural va inclinar-me en aquesta devoció cristiana que tant serveix en el transcurs de la vida. Tant de bo fossin moltes les mares que, tenint Maria com a model, visquessin amb fe i esperança l’amor als altres per compartir el camí vers Deu.

Maria, Mare de Déu i mare nostra,

doneu-nos la mà i feu-nos de guia,

acompanyeu-nos ara i sempre

al costat de les nostres vides.

Escrit d’en Miquel Trullols, el dia 24 de maig de l’any 2015

 ++++

SEREM TESTIMONIS DE JESÚS SI ENS ESTIMEM COM ELL ENS HA ESTIMAT 

El manament nou de Jesús als seus deixebles és el de l’amor. I aquest manament és nou perquè constitueix el radical compromís de la “nova aliança” establerta per Jesús. És un amor recíproc: “Estimeu-vos els uns als altres”. Ningú no pot ser més que els altres, i tots necessitem l’amor dels altres. No només cal estimar els altres com a un mateix, sinó que els hem d’estimar tal Jesús ens ha estimat, amb la donació total de la seva vida. L’amor de Crist en nosaltres és el testimoni més viu i eficaç que podem donar al nostre món.

Us desitjo a tots un sant diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

SOM EL SEU POBLE I EL RAMAT QUE ELL PASTURA

Els convertits de nou vivien feliços, plens d’alegria i de l’Esperit Sant. La part final de la narració dels Fets dels Apòstols que avui escoltem entronca perfectament amb el salm 99, que expressa la nostra identitat com a poble de Déu: som el ramat del Bon Pastor, el poble que aclama Déu arreu de la terra, i dona culte al Senyor amb crits d’alegria. Jesús no només condueix el seu ramat sinó que li dona vida eterna, motiu principal pel qual els cristians ens reunim cada diumenge,   donem gràcies constantment i aclamem amb joia: Que n’és de bo el Senyor! Perdura eternament el seu amor!

Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

SENYOR, JA SABEU QUE US ESTIMO!

Amb sant Pere, renovem el nostre amor a Jesucrist ressuscitat, que ens acompanya dia rere dia fins a la fi del món.

Des de Letònia, amb el grup de viatgers, us desitgem a tots un sant dia del Senyor!

Mn. Joan Obach, rector

++++

 L’EVANGELI I LA CARITAT, PREPAREN EL CAMÍ DE LA FE

La darrera benaurança de Jesús a sant Tomàs esdevé fonament per a les generacions que s’uniran al grup dels Apòstols. La visió ja no serà necessària per tenir fe sinó l’escolta de l’Evangeli transmès en l’Església des del temps apostòlics i del testimoni de caritat des de la persona de Jesucrist.

Us desitjo un bon diumenge de Pasqua!

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST S’ABAIXÀ I DÉU L’HA EXALÇAT!

Commemorant l’entrada de Jesús a Jerusalem i celebrant la missa de la Passió iniciem la gran Setmana Santa! Tota l’Església es disposa a acompanyar el Senyor en la celebració del Tridu Pasqual. Visquem-ho en família i en comunitat amb gran fe i devoció. Us desitjo un bon diumenge de Rams i una viscuda Setmana Santa per poder celebrar amb esclat de joia la Pasqua de Jesucrist, el nostre Salvador, vencedor de la mort!

Mn. Joan Obach, rector

++++

D’ARA ENDAVANT NO PEQUIS MÉS!

Jesús enderroca el mur de la hipocresia que impregna el cor d’aquells que s’erigeixen com a acusadors d’una dona culpable d’haver comès adulteri. Ell condemna sempre el pecat però salva la persona pecadora; desitja el bé i la vida per a nosaltres, prenent cura de la nostra salut espiritual. Mitjançant els seus ministres, en el sagrament de la reconciliació o penitència, ens alça amb la seva mà misericordiosa, ens allibera del mal i ens  condueix a una vida de plena conversió.

A les portes de la Setmana Santa, us desitjo un sant diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

ALEGREM-NOS I FEM FESTA: EL FILL HA TORNAT!

Des del moment en què Jesús ha parlat del Pare misericordiós, hi ha un abans i un després. Ara ja coneixem Déu. És el nostre Pare, que ens ha creat, fruit del seu amor, lliures i dotats de consciència, que pateix si ens perdem i fa festa quan retornem a Ell. Gràcies, Senyor, per acollir-nos i estimar-nos malgrat tot.

Us desitjo a tots un joiós diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA CRIDA DE DÉU A LA CONVERSIÓ 

Jesús, amb la paràbola de la figuera que no dona fruit, es presenta com el vinyater, que suplica la paciència de l’amo perquè no la talli. La Quaresma és un temps oportú que se’ns regala per convertir-nos. Ens cal allunyar la idea que Déu envia desgràcies perquè ens penedim. Els exemples que Jesús proposa resulten claríssims en aquest sentit. Amb tot, el recordatori de la urgència de la conversió esdevé seriós: Déu no es venja mai pel mal que podem arribar a fer, però sí que vol que l’evitem. Sant Pau  ens ho recorda: «Els qui es creuen estar ferms, que mirin de no caure.» Us desitjo un bon diumenge en vigílies de la Solemnitat de l’Anunciació del Senyor.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA NOSTRA CIUTADANIA ÉS AL CEL 

Sant Pau descriu la meravellosa transfiguració del veritable creient. El cel és el lloc on el nostre pobre cos es transfigurarà per ser configurat al cos gloriós de Jesucrist, “gràcies a aquella acció poderosa que li ha de sotmetre tot l’univers”. Els deixebles van entendre després de la Resurrecció aquella conversa de Jesús amb Moisès i Elies a la muntanya del Tabor, que sant Lluc descriu. Serà en el cos gloriós del Senyor, que Pere, Joan i Jaume van poder albirar anticipadament, on quedarà segellada per sempre l’aliança, establerta a l’inici amb Abraham, de Déu amb la humanitat sencera.

Us desitjo a tots un sant diumenge de Quaresma i una joiosa festa del gran patriarca sant Josep!

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

ORACIÓ A SANT JOSEP (DE JOAQUIM RUYRA)

 

 Oh sant Josep, sant patriarca, el més humil i el més gran,

modest fuster i governant del més eminent jerarca,

Vós, que guiàreu la barca de Jesús i de Maria,

piloteu també la mia i en ésser al meu últim port

lliureu-me a una santa mort i endolciu-me’n l’agonia. Amén.

++++

ARRELATS VORA L’AIGUA PER DONAR BON FRUIT 

De la pregària de Jesús al Pare en brolla la seva predicació, que comença avui amb les benaurances. Lluc en recull quatre. La primera, com en Mateu, va referida als pobres. El Regne de Déu és per a ells. Després, als qui passen fam, als qui ploren i als perseguits. Seguidament, Jesús enuncia els “ais” que subratllen la seriositat del seu ensenyament, i ens recorden la caritat, la justícia i els deures envers els altres. Hem de ser, ens diu el profeta Jeremies i ho repeteix el primer salm del salteri, com l’arbre “ que arrela vora l’aigua i dóna fruit quan n’és el temps”. És l’aigua de la gràcia que ens porta a viure la caritat sobrenatural que procura com a primer fruit la justícia.

Bon diumenge a tothom!

Mn. Joan Obach, rector

++++

AQUÍ EM TENIU, ENVIEU-M’HI !

La vocació del profeta Isaïes i la resposta dels primers deixebles de Jesús ens impulsen també a nosaltres a seguir-lo, tocats per l’escalfor de la seva Paraula incandescent i la seva presència viva en l’Eucaristia. El Senyor ens demana avui que ens endinsem amb coratge en la mar sovint embravida d’aquest món, sense por a les dificultats del camí i amb la confiança de saber que el «seu amor perdura sempre».

Molt bona festa de la Mare de Déu de Lourdes, aquest dilluns, i el proper dimarts, de santa Eulàlia, patrona de la nostra ciutat!

Us desitjo un molt bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

L’AMOR ÉS EL MÉS GRAN

Des del principi, el refús a la predicació de Jesús esdevé  pràcticament general. Són molts els qui no el volen escoltar i proven d’estimbar-lo cingle avall, però Jesús segueix convidant tothom a creure en ell i a seguir-lo pel camí incomparablement més gran, el camí de l’Amor, que troba la seva màxima expressió en la donació total de la seva vida a la creu.

Us desitjo un sant diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

*En nom de tota la comunitat parroquial, volem tenir un record especial per MARIA TERESA GABÀS TEIXIDÓ, membre del Grup de teatre Ocellassos i del Cor Sant Oleguer, feligresa de la nostra parròquia, ha mort a l’edat de 60 anys el passat dimecres, dia 30 de gener, després d’una intensa lluita contra la malaltia que l’afectava. La celebració exequial va tenir lloc el passat divendres. L’encomanem a les nostres pregàries i donem el condol sincer als seus familiars i amics. Properament informarem de la missa funeral a la parròquia. Doneu-li Senyor el repòs etern. Que descansi en pau. Amén.

++++

ELS QUI DES DEL PRINCIPI FOREN TESTIMONIS DE VISTA HO TRANSMETEREN DE PARAULA

La finalitat de la catequesi d’infants i d’adults no és altra que transmetre “la solidesa de l’ensenyament rebut” de mans dels  Apòstols sobre la persona de Jesús, del qual es compleixen les paraules de l’Escriptura que Ell mateix proclama avui a la sinagoga de Natzaret. Som hereus de la llarga Tradició de l’Església, amb la greu responsabilitat de comunicar amb fidelitat, de paraula i obra, l’Evangeli de Jesucrist, l’únic que allibera i salva. Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

ELS CARISMES DE L’ESPERIT SANT

El text que avui escoltem de la primera carta de l’Apòstol sant Pau als Corintis esdevé de gran importància per comprendre els carismes de l’Esperit Sant. Segons el Catecisme de l’Església Catòlica, “els carismes són gràcies de l’Esperit Sant que, directament o indirectament, tenen una utilitat eclesial, ja que s’ordenen a l’edificació de l’Església, al bé dels homes i a les necessitats del món (…). Són una meravellosa riquesa de gràcia per a la vitalitat apostòlica i per a la santedat de tot el Cos de Crist” (nn . 799-800). Que l’Esperit Sant ens faci dòcils perquè  pugui obrar lliurement en nosaltres, personalment i comunitàriament, i que els seus dons ens impulsin també a treballar per la unitat de tots els cristians, transformant l’aigua de la nostra petitesa en el vi nou de l’alegria i de la santedat.

Us desitjo a tots un bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

MENTRE JESÚS PREGAVA, S’OBRÍ EL CEL

Avui, diumenge del Baptisme del Senyor és al mateix temps el primer diumenge del temps de durant l’any i la conclusió del temps de Nadal. En Jesús es manifesta la glòria del Senyor quan s’acosta al Jordà i rep, entre els pecadors, el Baptisme de Joan, confirmant així el començament de la seva missió. «Ets el meu Fill, el meu estimat, en tu m’he complagut», proclama la veu del Pare des del cel, afirmant aquell que és el Fill de la seva predilecció. L’Esperit Sant, en el moment del baptisme, davalla  en la figura d’un colom que busca niu i lloc de repòs en la humanitat de Jesús per romandre-hi. El Baptisme és també l’inici del Misteri Pasqual: Jesús es submergeix en el Jordà, el riu que retorna a l’origen, al Pare, com a símbol de la humanitat que se submergeix en la mort de Crist per ressuscitar a una humanitat nova. Avui recordem el nostre propi baptisme, quan vam ser submergits en el misteri de la mort i resurrecció del Senyor; però no serà fins la Vigília Pasqual quan renovarem les nostres promeses baptismals. Avui, un signe apropiat en aquest diumenge és doncs l’aspersió de l’aigua beneïda a l’inici de la Missa, que substitueix l’acte penitencial.

Us desitjo a tots un bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

  CRIST S’HA MANIFESTAT: VENIU, ADOREM-LO!

Avui responem al salm “Tots els pobles, Senyor, us faran homenatge”. Nosaltres sabem que això ja succeeix, ens diu sant Lleó el Gran, “des que l’estrella va guiar, perquè coneguessin i adoressin el Rei del cel i de la terra, tres mags que van partir dels seus llunyans països”, portant or, encens i mirra. Els mags ens exhorten avui a imitar-los amb l’obsequi de la nostra vida i a acollir la gràcia que Jesús ens dona per anar cap a Ell, ja que només en Ell trobem la vida veritable que Déu ens ha promès.

Personalment visc aquest dia amb una certa enyorança pel meu pare, que avui feia anys, i per la meva mare, que avui fa tot just un any que va marxar a la casa del Pare. Us agraeixo de tot cor la vostra pregària. Seguim l’estrella, com ho feren els mags d’Orient, i deixem-nos contagiar pel somriure dels infants.

Us desitjo a tots una joiosa festa de Reis!

Mn. Joan Obach, rector

++++

FRANCESC: LA POLÍTICA AL SERVEI DE LA PAU

En el seu missatge per a la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, que podeu trobar a les tauletes del temple parroquial, el papa Francesc recorda les «benaurances del polític», proposades pel cardenal vietnamita François-Xavier Nguyễn Vãn Thuận, mort l’any 2002, i que fou un fidel testimoni de l’Evangeli: Feliç el polític que té una alta consideració i una profunda consciència del seu paper. Feliç el polític que irradia credibilitat. Feliç el polític que treballa pel bé comú i no pel seu propi interès. Feliç el polític que es manté fidelment coherent. Feliç el polític que treballa per la unitat. Feliç el polític que està compromès en dur a terme un canvi radical. Feliç el polític que sap escoltar. Feliç el polític que no té por.

Sota l’esguard de la santa Família de Natzaret, us desitjo a tots un bon final d’any 2018 i un feliç any 2019!

Mn. Joan Obach, rector

 

COL·LECTA DE NADAL DE CÀRITAS DIOCESANA

Total recollit: 1.165,48 €

(Any 2017: 1.241€; Any 2016: 1.473€; any 2015: 1.370€) 

Gràcies a tots per les aportacions a favor dels més necessitats!

+++++

 NADAL: EL SENYOR VE A SALVAR-NOS!

Aquesta setmana hem pogut celebrar molts encontres prenadalencs amb els infants i les seves famílies, amb els joves, els adults, els voluntaris i els malalts. S’ha respirat joia i tendresa malgrat les dificultats del camí. Nadal és una gran festa i ens cal celebrar-la amb agraïment per aquest Déu que s’ha abaixat per formar part de la nostra família i romandre amb nosaltres per sempre a fi de salvar-nos. Essent Déu, s’ha fet home perquè nosaltres esdevinguem fills de Déu.

Dono les gràcies al Juan Ríos i al José Colás pel bonic pessebre que, un any més, han muntat a l’entrada del temple, i a tantes persones que també hi han col·laborat.

Us desitjo, amb les vostres famílies, un sant i joiós Nadal!

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL SENYOR ÉS A PROP, L’ESPEREM AMB JOIA

Sofonies profetitzava que el Senyor vindria a renovar el seu amor envers la humanitat. Coincidia amb sant Joan Baptista, que avui ens convida a anar, però, una mica més a fons. Què ens cal fer? Realment, més que fer, ens cal deixar-nos fer. Tot és obra de Déu, per tant, només se’ns demana disponibilitat perquè la seva gratuïtat amorosa actuï en nosaltres. Fer bé les petites coses de cada dia, amb atenció delicada amb les persones que ens envolten i necessiten el nostre ajut, compartir el que tenim, no exigir més del compte, i aspirar a obrar amb la justícia que arrela en la bondat misericordiosa de Déu, que ve a salvar-nos.

Us desitjo un joiós diumenge d’Advent.

Mn. Joan Obach, rector

++++

VALORAR JUSTAMENT LES COSES DE LA TERRA  I TENIR EL COR POSAT EN LES DEL CEL

 Aquestes paraules contingudes en la pregària de després de la comunió de la missa d’aquest diumenge, ens ajuden a viure amb profunditat el temps de l’Advent. Ens cal aprendre amb major profunditat tot allò que tenim en la vida present, amb una actitud d’agraïment, sense fer-ne mai un absolut, ja que la nostra esperança reposa en el Senyor-que-ve-a-salvar-nos. En ell esperem i som. Seguint el model de Santa Maria Immaculada, fixem la nostra mirada en Jesús, i aplanem el camí, com féu Joan Baptista, perquè ell arribi aviat a les nostres vides. Us desitjo un sant diumenge d’Advent.

Mn. Joan Obach, rector

++++

 ADVENT: LES TRES VINGUDES DEL SENYOR

L’expectació d’aquest temps de gràcia és molt gran. Recordem i celebrem la primera vinguda de Jesús amb l’encarnació del Verb de Déu, en el seu naixement, el dia de Nadal. La segona vinguda s’esdevindrà a la fi del món, quan Jesucrist vindrà a judicar els vius i els morts, com recitem en el Credo. Finalment, hi ha encara una vinguda intermèdia: el Senyor es fa present en el cor dels creients, per la pregària, individual i comunitària, per la celebració litúrgica i per les obres de caritat envers els germans, que són imatge de Crist.

Us desitjo a tots un joiós temps de preparació en l’espera atenta del Senyor que ve a salvar-nos.

Mn. Joan Obach, rector

++++

NO ENS HA SALVAT AMB TÍTOLS SINÓ AMB FETS

 A l’escena evangèlica d’aquesta solemnitat amb la qual arribem al darrer diumenge de l’any litúrgic, copsem el sentit més ple de la reialesa de Jesucrist, en el seu diàleg amb Pilat. Ell és rei, no com els reis d’aquest món. Jesús regna des de la seva condició de Fill de Déu, anunciant el Regne, situant-lo en la seva mateixa persona, i duent-lo a plenitud amb la seva mort i resurrecció. Jesucrist ha nascut i ha viscut com a testimoni de la veritat. Per tant, ens cal viure en la veritat per poder regnar amb ell.

Us desitjo una joiosa festa de Crist Rei.

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST LLOA EL DESPRENIMENT D’UNA VIDUA POBRE 

Diu la dita popular: “Qui dia passa, any empeny”. En apropar-nos al final de l’any litúrgic, la litúrgia de la Paraula ens convida a anar avançant en el nostre camí de vida cristiana, sense aferrar-nos excessivament als béns materials, practicant el despreniment, a fi d’esperar i desitjar millor la vinguda definitiva de Jesucrist, a la fi dels nostres dies. Aquest dissabte, en una solemne celebració a la Sagrada Família, setze màrtirs  de la fe, de les congregacions de Sant Pere ad Vincula, de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor, i de les Franciscanes dels Sagrats Cors, han estat beatificats. Llur exemple de lliurement ens són un estímul i model d’amor a Crist i als germans. Us desitjo un molt bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

NO HI HA AMOR A DÉU SENSE ESTIMAR ELS GERMANS

El primer dels manaments que Jesús indica al mestre de la Llei que se li acosta, és inseparable del segon manament: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament, amb totes les forces» i «Estima els altres com a tu mateix».

L’exigència del manament nou de Jesús, d’estimar-nos els uns als altres com ell ens ha estimat (cf. Jn 15, 12), ens fa estar a prop del Regne de Déu. En Jesucrist, que es va oferir una sola vegada a si mateix, s’esborra la distinció entre ambdós manaments ja que es fonen en un de sol, sota l’impuls interior de l’Esperit Sant.

Us desitjo a tots un sant diumenge i una molt bona setmana.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA FE EN JESUCRIST ENS SALVA

Avui, Jesús pregunta al cec Bar-Timeu: «¿Què vols que et faci?». Ell respon: «Feu que hi vegi». A continuació Jesús diu: «Vés, la teva fe t’ha salvat». Creiem, de manera inequívoca, que la fe en Jesús és l’única que dona la salvació, però Jesús ensenya a més que la fe en la seva paraula ha de veure’s nodrida per una caritat perfecta, un amor veritable, del qual només ell n’és el mestre. No estimem perquè Déu ens estimi més o perquè pugui salvar-nos (la salvació ni es compra ni es paga) ja que de fet Déu ens estima encara que nosaltres no l’estimem, però tampoc creiem de manera passiva, deixant la fe com un mer exercici mental d’acceptació d’unes veritats o d’una persona revelades. No estimem per creure però sí creiem per estimar. Així ens ho ensenyen tots els sants. Aquesta setmana demanarem solemnement llur intercessió, i l’endemà commemorem tots els fidels difunts en la comunió de l’Església celestial. Us desitjo un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

 

++++

EL TRON DE LA GRÀCIA DE DÉU

Un text pòstum de Sant Pau VI, revela el seu gran amor per l’Església: «Podria dir que sempre l’he estimada; fou el seu amor que em va treure fora del meu egoisme tancat i salvatge i m’avià al seu servei; i que per ella, i no per res més, em sembla haver viscut» (“Pensament sobre la mort”). Que la humilitat i la senzillesa de Pau VI, recentment canonitzat, ens  acosti novament a Jesucrist, que regna des del seu tron de gràcia per omplir-nos de benediccions. Bon diumenge missioner a tots.

Mn. Joan Obach, rector

++++

DE BO, NOMÉS HO ÉS DÉU

Aquest diumenge el beats Pau VI i Òscar Romero són proclamats sants pel papa Francesc. Amb ells dos afegeix un sacerdot diocesà (Francesco Spinelli); tres fundadors de diversos Instituts religiosos (dues dones i un home: Maria Kahtarina Kasper, Nazaria Ignacia March i Vincenzo Romano); i un jove obrer, Nunzio Sulpricio.

Jo tenia 9 anyets quan el papa Montini va morir, el 6 d’agost de 1978, per tant només recordo quan la meva mare m’ho va dir, sense més, amb un posat seriós. Conec doncs la persona de Pau VI principalment pels seus documents i per allò que altres han escrit de la seva figura. El qui fou el seu secretari personal, Mons. Magee, va escriure anys més tard de la seva mort sobre la bondat i la caritat pastoral de Pau VI: «Un dia li vaig dir: ‘Santedat, veig que vostè perdona sempre’ i ell em va respondre: ‘Sí, hem de perdonar els altres, és el primer que cal fer quan veiem quelcom que no és recte, també en els ambients vaticans’. Mai no tenia paraules de condemna envers ningú, intentava trobar-hi justificacions. Una vegada em va dir: ‘Mira, per a un sacerdot aquesta ha de ser sempre la primera virtut perquè és dispensador de la misericòrdia de Déu. Nosaltres hem de sentir els primers l’obra del perdó de Déu  dins nostre. Jo no he de condemnar ningú, soc ministre del perdó». Que sant Pau VI, sant Òscar Romero i els altres cinc sants intercedeixin en aquests moments de la història per tots els qui formem l’Església de Jesucrist, a fi de respondre generosament a allò que Déu ens demana personalment i comunitàriament, i participem de la seva bondat. Us desitjo un sant dia del Senyor, i moltes felicitats a totes les que celebrareu aquest dilluns la festa de santa Teresa.

Mn. Joan Obach, rector

++++

UNA DECISIÓ LLIURE I PLENA D’AMOR

La Sagrada Escriptura comença amb el relat de la creació de l’home i la dona a imatge i semblança de Déu (cf. Gn 1, 26-27) i acaba amb la visió de les “noces de l’Anyell” (Ap 19,7-9) . D’un extrem a l’altre l’Escriptura parla del matrimoni i del seu “misteri”, de la seva institució i del sentit que Déu li donà, del seu origen i de la seva finalitat (cf. CEC 1602). Tot gira en la perspectiva de la Nova Aliança entre Crist i la seva Església.

El Concili Vaticà II recorda també que l’íntima comunitat de vida i amor conjugal, fundada pel Creador i estructurada amb lleis pròpies s’estableix amb l’aliança matrimonial amb l’irrevocable consentiment personal quan els esposos mútuament es donen i s’accepten. És un lligam sagrat que ja no depèn de l’albir humà perquè Déu mateix és l’autor del matrimoni. La seva estabilitat, doncs, d’ordenació divina, és un bé dels esposos i dels fills i, per conseqüència del bon progrés de la societat (cf. GS 48).

Amb una bona representació de la comunitat parroquial, de quasi setanta persones, famílies incloses, grans i petits, hem pujat aquest dissabte a Montserrat per oferir el nou curs, gaudint d’una bonica jornada de convivència, pregària i fraternitat.

Us desitjo un bon diumenge, amb una felicitació especial a totes les que celebreu la festa de la Mare de Déu del Roser.

++++

JESUCRIST ENS CRIDA A LA SEVA MISSIÓ

«Qui no és contra nosaltres, és amb nosaltres», respon Jesús al deixeble Joan quan aquest l’ha interpel·lat sobre un que actua en nom del Mestre sense ser «dels qui vénen amb nosaltres». L’amplada de mires de Jesús prové d’un cor enorme i misericordiós. Sabem prou bé que el criteri d’elecció dels Dotze no es fa com seleccionaríem el personal que ha de formar part d’una empresa o oficina. Jesús no demana mai el currículum vitae als qui han de formar part del grup dels Apòstols: «Va cridar els que va voler, i ells anaren cap a Jesús» (Mc 3,13; cf. Mt 10,1; cf. Lc,13). És ell qui escull amb gratuïtat els deixebles, i no són pas les pròpies capacitats les que fan que hom sigui mereixedor de ser anomenat Apòstol. Aquesta perspectiva és fonamental per comprendre els drets i deures que hom ha de tenir en l’estructura de l’Església, i per fer-ne un ús adequat, amb esperit de servei humil i senzill. Us desitjo un sant diumenge, i bon inici del mes dedicat a la Mare de Déu del Roser.

Mn. Joan Obach, rector

Des del Full Verd, i en nom de la comunitat parroquial, donem la benvinguda a Mn. Josep Maria Turull i Garriga, que aquest dissabte ha pres possessió com a  rector de la parròquia – cripta i basílica – de la Sagrada Família. Li desitgem molt de fruit en l’exercici d’aquesta nova responsabilitat.

++++

AMB LA MERCÈ, UN NOU CURS AMB NOVETATS  

El Full Verd torna amb el nou curs per informar de la vida de la nostra comunitat parroquial. La principal novetat és que la vivenda del tercer pis del Casal Sant Oleguer, on residia la Teresa Giménez durant els darrers quatre anys, al servei de la parròquia, té nous “inquilins”. Es tracta del jove matrimoni francès format per l’Alejandro i la Cécile. Són nous a la parròquia, però per a molts ja eren coneguts del barri. L’Alejandro porta dos anys col·laborant en l’administració conjuntament amb l’Àngel Murcia. A les pàgines interiors, l’Alejandro ens adreça unes primeres paraules de salutació. Els donem la benvinguda.

Altres novetats importants són les millores en algunes dependències parroquials, principalment la sala de conferències i la sala gran de la catequesi. Ha finalitzat la campanya dels “bancs nous” del temple, tres mesos abans del previst. Agraïm la col·laboració de la feligresia. Queda encara acabar de finançar la nova megafonia.

Com molts ja sabeu, el nostre arxiprest i rector de la Sagrada Família, Mn. Lluís Bonet, ha entrat en l’etapa de la jubilació. Mn. Josep M. Turull, fins al curs passat rector del Seminari, pren el seu relleu a partir de dissabte vinent, dia 29 de setembre, en la missa oberta a tothom i que tindrà lloc a la basílica a les 19:30 hores. Li donem la benvinguda desitjant-li molt de fruit en aquest nou servei a l’Església. Us desitjo un bon inici de curs i una joiosa festa de la Mercè. Que ella intercedeixi davant el nostre Pare del Cel per viure amb joia el nou curs, a prop dels nostres germans malalts, de tantes persones que pateixen per diverses circumstàncies i dels nostres conciutadans. Mn. Joan Obach, rector

++++

L’ESTIU: TEMPS PER REPOSAR I CONTEMPLAR 

S’obre davant nostre un preciós període per donar gràcies a Déu per les experiències viscudes al llarg del curs. Hi ha hagut estones joioses i també moments molt tristos però sempre impregnats de gran esperança. La pèrdua irreparable de la meva mare el passat mes de gener ha marcat profundament el meu cor en els darrers sis mesos. Encara que la trobo molt a faltar començo a descobrir que ella continua d’alguna manera al meu costat impulsant el camí de la meva vida. Gràcies un cop més per tot el suport rebut per part de la comunitat parroquial.

Agraïm també tota la tasca feta pel nostre arxiprest i rector de la Sagrada Família, Mn. Lluís Bonet Armengol, que ha iniciat ja el seu temps de jubilació. Li desitgem el millor en els propers anys. Us desitjo a tots un bon diumenge i un reposat estiu!

Mn. Joan Obach, rector

++++

CONCERT DE PUERI CANTORES A LA PARRÒQUIA

Dijous, dia 12 de juliol, a les 19:30 hores

Els Jugendkantorei St. Georg Bensheim d’Alemanya (20 cantaires) i els Jugendkantorei am Grazer Dom d’Àustria (26 cantaires) faran un concert al temple parroquial amb motiu del Congrés Internacional de Pueri Cantores que tindrà lloc a Barcelona. Tots sou convidats a participar-hi en el cor de l’estiu!

++++

UNA VEU MÉS GRAN QUE LA DELS PROFETES

Sant Joan Baptista se situa en el pas fronterer entre els dos Testaments. Sant Agustí ho expressa així, parlant del Precursor: “Representa l’Antic Testament i és el pregó del Nou.”

El seu naixement deslligà la llengua de Zacaries, el seu pare, que havia quedat mut per haver dubtat. Sant Agustí continua dient que “la llengua es destrava perquè neix la veu, perquè a Joan, que ja preanunciava el Senyor, li és preguntat: ¿Qui ets tu? I ell va respondre: Sóc una veu que crida en el desert. Joan és la veu; però del Senyor es diu: Al principi ja existia el qui és la Paraula. Joan és la veu per un temps breu, Crist és, ja al principi, la paraula eterna.

Agraint totes les mostres d’afecte amb motiu de la festa del meu sant patró, us desitjo a tots una joiosa diada de sant Joan!

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA MÉS MENUDA ESDEVÉ LA MÉS GRAN

Amb les cèlebres paràboles del gra de mostassa i la llavor que creix, Jesús ens ensenya que el Regne és de Déu, no és pas nostre. Només ell coneix els ritmes i els temps. A nosaltres ens correspon preparar la terra i sembrar la llavor, ja que la collita depèn de Déu, en benefici nostre. Quin ensenyament més preciós contenen les paràboles de l’Evangeli! Amb gran sintonia amb aquestes, la profecia d’Ezequiel ens parla d’un arbre menut, imatge de la santa Creu, plantat “en una muntanya ben alta”. Sota la seva ombra, com els ocells, tots podem aixoplugar-nos, i viure en el seu brancatge.

Després del goig viscut pel grup de més de setanta persones  que van participar en la sortida de final de curs a Núria, el passat  9 de juny, ens preparem ara per al temps d’estiu que s’acosta. Tinc molt present els germans malalts de la nostra parròquia i les persones que darrerament ens han deixat. Faig  una especial menció de Mn. Manuel Claret Nonell, rector de la parròquia de la Pau, que ha mort en la pau de Crist el passat divendres a l’edat de 78 anys. Que Déu l’aculli en el seu Regne.

Us desitjo a tots un sant dia del Senyor!

Mn. Joan Obach, rector

++++

COSES QUE VEIEM PASSEN, PERÒ LES QUE NO VEIEM DUREN PER SEMPRE

Les paraules de sant Pau, en la seva segona carta adreçada a la comunitat cristiana de Corint, expressen una realitat no sempre fàcil de copsar. L’Apòstol té davant els seus ulls i la seva raó l’horitzó de la realitat visible i tangible però mitjançant la fe aconsegueix  penetrar en allò que és invisible i infinit. Sap que aviat haurà de deixar aquest món que passa, ple de fatigues i esforç. No obstant això, percep, gràcies a la fe, una morada eterna amb Déu, una llar permanent i indestructible.

Ens unim aquest diumenge a la joia de tres infants de la catequesi parroquial, en David, la Inés i la Carolina, habituals col·laboradors de la missa, perquè començaran a tastar des d’ara les delícies de l’eucaristia, l’aliment de vida eterna. Els felicitem i preguem per ells i els seus familiars.

Us desitjo a tots molt bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA SANG PRECIOSA DE CRIST

Enguany, les lectures de la solemnitat de Corpus fan una  intensa referència al misteri del Calze i de la Preciosíssima Sang vessada pel Senyor. Jesús ha realitzat una vegada i per sempre quelcom completament imprevisible i grandiós: ha lliurat la seva vida per nosaltres. De la taula de l’eucaristia som transportats a la taula del banquet etern, Regne de Déu promès i garantia de la nostra resurrecció. «Feu això, que és el meu memorial», va dir Jesús. Així, cada vegada que celebrem la missa, Jesús actualitza el vessament de la seva Sang, donant-se ell mateix com a aliment de vida eterna. Donem gràcies a Déu per aquest Do admirable, font de la nostra salvació. Quatre  infants de la catequesi parroquial, Emilie, Sara, Nicolàs i Christian, començaran a participar des d’ara d’aquest preuat tresor. Els felicitem i preguem per ells.

Us desitjo a tots una joiosa festa de Corpus Christi!

Mn. Joan Obach, rector

++++

AQUEST DIUMENGE 3 DE JUNY, COL·LECTA DE CÀRITAS DIOCESANA

“El teu compromís millora el món”

Els nostres donatius permetran  alleujar el sofriment de tantes famílies necessitades a la nostra societat.

TRINITAT, UN SOL DÉU

No cal ser teòleg ni haver après moltes coses de Déu per afirmar la seva Trinitat. Si ens costa parlar de Déu, com a Pare, Fill i Esperit Sant, no és per defecte d’explicacions, sinó perquè no acabem de veure-hi amb el ulls de la fe. “Déu u i tri” restaria tan sols un enunciat o una afirmació del Credo si no vivíssim convençuts que la fe que professem amb els llavis troba el seu sentit en una caritat moguda per l’Esperit Sant, que procedeix del Pare i del Fill. Us desitjo una bona festa de la Santa Trinitat!

Mn. Joan Obach, rector

++++

DIUMENGE VINENT, PRIMERES COMUNIONS

 

Aquesta setmana, dues nenes i dos nens de la nostra catequesi parroquial viuen un dies molt importants perquè el proper diumenge 3 de juny fan la primera comunió. Preguem per la Sara i l’Emilie, en Nicolàs i en Cristian, perquè tinguin el cor obert per rebre el tresor més preuat, el Cos i la Sang de Jesucrist.

++++

L’ESPERIT SANT ENS GUIA EN EL CAMÍ DE LA VIDA

L’Esperit Sant, com una brisa suau, acompleix la missió de Jesucrist a la terra. Que doni vigoria i coratge a la Teresa, que ha estat la sagristana de la nostra parròquia els darrers anys i a la qual agraïm el seu valuós servei. Que Déu l’ompli de benedicció. Gràcies, Teresa, i bona Pentecosta a tots!

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL MISTERI DE CRIST EN LA SEVA PLENITUD

El misteri de l’Ascensió clou l’etapa que començà amb l’Encarnació del Senyor. No podem quedar-nos bocabadats només amb la vida de Jesús a la terra. Copsem-lo sobretot en el misteri de la seva plenitud, que es realitza en la seva Ascensió a la dreta del Pare i en l’efusió de l’Esperit Sant, diumenge vinent, en la Solemnitat de la Pentecosta. Us desitjo una joiosa  festa de l’Ascensió sota la protecció de la Mare de Déu.

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

MANAMENT MÉS GRAN: ESTIMAR-NOS TAL COM JESÚS ENS HA ESTIMAT!

L’amor consisteix, en paraules de l’apòstol sant Joan, en això: “No som nosaltres qui ens hem avançat a estimar Déu; ell ha estat el primer d’estimar-nos”! I és que el manament de l’amor només pot trobar sentit i fonament en Déu, ja que “Déu és amor”. Us desitjo un joiós diumenge de Pasqua, amb l’anhel posat en la propera festa de l’Ascensió del Senyor al Cel.

Mn. Joan Obach, rector 

++++

CAPELLA DE LA VERGE PEREGRINA DE SCHOENSTATT

Amb el mes de maig, com va sent tradició a la nostra parròquia en els darrers anys, i seguint el legat que va iniciar la nostra estimada Montserrat Boleda (a.c.s,), feligresa que morí al desembre de 2016, quatre capelles de la Mare de Déu de Schoenstatt visitaran més de trenta cases del nostre barri. Que ella els ajudi a viure amb goig la pregària en família, acostant-se cada dia més a Jesús.

 ++++

CREURE I ESTIMAR COM JESUCRIST

En la seva recent exhortació apostòlica Gaudete et Exsultate sobre la crida a la santedat en el món actual, el papa Francesc ens recorda que “quan el cor estima Déu i el proïsme (cf. Mt 22-36-40), quan aquesta és la seva intenció veritable i no paraules vanes, llavors aquest cor és pur i pot veure Déu (…). Mantenir el cor net de tot el que taca l’amor, això és santedat” (n.86). Si la nostra intimitat amb Jesús, estimat del Pare, va creixent progressivament, ajudats per la pregària i els sagraments, “podrem demanar tot el que desitgem, i ho tindrem”, tal com ell mateix ens diu (Cf. Jn 15,7), i aprendrem a estimar cada dia millor els germans. Us desitjo un joiós dia del Senyor!

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

DIMARTS, PRIMER DE MAIG, SANT JOSEP OBRER

JORNADA PEL MÓN DEL TREBALL

A la missa del matí, pregarem especialment pels treballadors que pateixen greus situacions de vulnerabilitat. “El treball no pot ser considerat com una mercaderia ni com un mer instrument en la cadena productiva de bens i serveis, sinó que, en ser primordial pel desenvolupament, té preferència sobre qualsevol altra factor de producció, incloent el capital” (Papa Francesc).

++++

EL BON PASTOR QUE DÓNA LA VIDA PER AMOR

No ens ha faltat mai, durant el pelegrinatge per l’illa de Xipre, el guiatge de Jesucrist, tant en la pregària del matí com  en la celebració diària de l’eucaristia i la convivència fraternal. Agraïts a Déu per tot el que hem viscut i contemplat, i units en la pregària amb tota la comunitat parroquial, continuem el nostre camí pasqual, amb la missió d’anunciar amb fermesa el nostre Bon Pastor, que aplega les ovelles disperses en un sol ramat, donant la seva pròpia vida.

Us desitjo un bon diumenge i una joiosa setmana en la qual celebrarem sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat. Que els nostres patrons tinguin sempre cura de la nostra terra catalana.

Mn. Joan Obach, rector

++++

UNA PASQUA VISCUDA AMB PASSIÓ

Aquest diumenge, un grup de 36 persones de la parròquia, amb catequistes, pares i infants, i Mn. Joan que s’incorpora durant la tarda, gaudeixen de la Passió d’Esparreguera, per reviure allò que han celebrat durant la Setmana Santa.

Tenim al davant nostre tota la cinquantena pasqual per recollir amb goig els fruits d’amor i de salvació que Jesucrist, amb la seva passió, mort i resurrecció, ens ha aconseguit.

Us desitjo un bon diumenge de Pasqua i una molt bona setmana!

Mn. Joan Obach, rector

  • ATENCIÓ: NO HI HAURÀ MISSA AL VESPRE EL DIJOUS, DIA 12 D’ABRIL, EL DISSABTE AL MATÍ, DIA 14 D’ABRIL, I TAMPOC EL DIUMENGE AL VESPRE, DIA 15 D’ABRIL

 TOTAL RECOLLIT EL DIVENDRES SANT PER ALS SANTS LLOCS DE TERRA SANTA:  597

(any 2017: 343€; any 2016: 425€; 2014: 302€).

 COL·LECTA DEL DIJOUS SANT PER A CÀRITAS PARROQUIAL: 526€

 CAMPANYA “BANCS NOUS A SANT OLEGUER”. Ens queden encara 16 bancs per pagar. Donatius per transferència bancària a la parròquia: CAIXABANK: ES60 2100-3179-75-22-00224642 (concepte: “bancs parròquia”). Entre tots, fem-ho possible!

++++

DÉU ESCRIU LA SEVA LLEI A L’INTERIOR DELS NOSTRES CORS

Les taules de la Llei van ser escrites en pedra en temps de Moisès.  Amb Jesucrist, s’obre una porta nova perquè entri la Llei de l’Esperit, que penetra en els nostres cors per fer-nos recobrar el goig de la salvació que ve de la Creu.

Moltes felicitats als que celebreu la festa de Sant Josep aquest dilluns i molt bon diumenge a tots a les portes de la Setmana Santa, preparant-nos a viure el dies centrals de l’Any Litúrgic.

Mn. Joan Obach, rector

++++

DÉU SEMPRE RESPON AMB PARAULES DE PERDÓ

El segon llibre de les Cròniques narra com Déu no abandona mai el seu poble malgrat les seves nombroses infidelitats. Sempre estem a temps de reconstruir la nostra relació amb Ell, quan el posem al centre de la nostra existència, amb confiança humil i ferma esperança. És per gràcia divina que som salvats en Jesucrist, enlairat a la creu. Us desitjo un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LES 10 PARAULES PROPOSADES PER DÉU A MOISÈS

La carta magna de l’Aliança a la muntanya del Sinaí ens situa en una doble direcció: una línia vertical, de Déu en relació amb els homes, i una horitzontal, dels homes entre ells. El  primer manament («No tinguis altres déus fora de mi») sosté i dóna sentit als altres nou manaments. El Pare es compromet a establir una aliança amb nosaltres, fins a l’acompliment definitiu en Jesucrist, que ha vingut per retornar-nos la formosor de la nostra dignitat de fills i filles de Déu, a imitació dels sants. Us desitjo a tots un bon diumenge i una joiosa festa del nostre Sant Patró.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA PROVA MÀXIMA DE FIDELITAT A DÉU

Posant en segon pla el fet concret, ja que els sacrificis humans són condemnats rotundament per la Bíblia, la intenció de l’autor recau en el significat del fet que Déu demani el sacrifici d’Isaac. L’esdeveniment està per tant al servei del missatge. Déu va provar a Abraham per renovar la promesa que havia establert amb ell en el primer instant de la seva vocació. A partir d’aquest moment, Isaac representarà ja no només el seu fill sinó el fill de la promesa, figura de Jesucrist («Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo»). Així és com el gran patriarca, omplert de benediccions, obtindrà una descendència «tan nombrosa com les estrelles del cel i com els grans de sorra de les platges de  la mar», com a fruit de la seva fidelitat i obediència.

Us desitjo un profund camí de conversió i un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

QUARESMA: RENOVEM L’ALIANÇA DE DÉU

 QUARESMA: RENOVEM L’ALIANÇA DE DÉU

Les primeres lectures, de l’Antic Testament, d’aquests diumenges de Quaresma evoquen de manera cronològica els moments de l’aliança de Déu amb la humanitat; 1er. Diumenge: l’aliança còsmica en els dies de Noè; 2on. Diumenge: l’aliança de Déu amb Abraham, pare en la fe; 3er. Diumenge: l’aliança de Déu amb Moisès i el lliurament del Decàleg; 4rt. Diumenge; la destrucció del primer temple i la promesa del retorn; 5è Diumenge: la promesa de la nova aliança de Jeremies, inscrita no en pedra, sinó en els cors.

Us desitjo un bon recorregut en aquest camí quaresmal que ens condueix a l’aliança definitiva de Déu en Jesucrist, amb el seu acompliment en la gran festa de la Pasqua.

Mn. Joan Obach, rector

https://www.youtube.com/watch?v=3dLxy4jn_vI

++++

AMB LA MARE DE DÉU DE LOURDES I SANTA EULÀLIA SEGUIM L’EXEMPLE DE JESUCRIST

 La sensibilitat de Jesús envers el leprós de l’Evangeli ens mostra que n’és d’important trencar les barreres que ens separen de les persones que són excloses per diversos mals. La intercessió de la Verge de Lourdes envers els qui pateixen malalties i el triomf de la màrtir Santa Eulàlia, copatrona de la nostra ciutat, ens estimulen per vèncer els nostres complexos que sovint ens impedeixen seguir Jesús amb convicció. A les portes de la santa Quaresma, calcem-nos ben fermes les sandàlies per iniciar un veritable camí de conversió. Moltes felicitats a les que porteu el nom de Lourdes i Eulàlia. Us desitjo un bon diumenge i un coratjós inici del camí quaresmal.

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

ENS CAL ANUNCIAR L’EVANGELI SENSE POR

A l’arrel del nostre testimoni cristià hi ha sempre la gràcia divina. Déu és qui ens capacita per anunciar-lo de manera gratuïta. Si Ell ha estat el primer d’estimar-nos gratuïtament, sense cap mèrit per part nostra, ¿què hauríem de témer? Ell coneix perfectament les nostres mancances i malalties i, malgrat això, som enviats perquè el món el pugui conèixer. Jesucrist ens crida avui novament a ser fidels a la missió i al nostre deure de batejats. Us desitjo a tots un bon Dia del Senyor!

Mn. Joan Obach, rector

 ****

LA SETMANA VINENT, COL·LECTA DE MANS UNIDES.

Lema de la campanya 2018: “Comparteix el que importa

Sé que serem solidaris amb les nostres aportacions!

++++

JESÚS ANAVA A LA SINAGOGA EN DISSABTE

Una mare de la catequesi, el passat dilluns, després d’escoltar i meditar el passatge de l’Evangeli d’aquest diumenge amb els infants, pares i catequistes, destacava molt oportunament la importància  que l’evangelista Marc dona al fet que Jesús anava a la Sinagoga cada dissabte amb els altres jueus i llegia la Sagrada Escriptura.

L’autoritat de Jesús i la seva victòria contra els esperits malignes, en efecte, tenen molt a veure amb aquesta actitud en la seva condició de Messies i Fill de Déu. Si nosaltres participem setmanalment a la missa dominical amb la comunitat cristiana i escoltem atentament la Paraula de Déu, assolirem l’autoritat que ens farà ser creïbles enmig del món i aprendrem  a lluitar més fàcilment contra els mals que ens afligeixen.

Us desitjo a tots un molt bon Diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL TEMPS D’AQUEST MÓN PASSA AVIAT

Calia fer tres dies de camí per recórrer la ciutat de Nínive. Jonàs en va tenir prou amb una jornada per convèncer els seus habitants que es convertissin i s’apartessin del mal camí. «El món que veiem passa aviat», diu sant Pau, i projecta així la llum de la Pasqua damunt les vicissituds humanes, impregnades de dolor i joia, de patiment i esperança, de pena i goig, de tristesa i alegria. D’aquí la urgència de la conversió a Jesucrist i de creure en l’Evangeli, que demana una mirada nova en els ulls del creient per copsar  la realitat des d’una mesura diversa a la qual el món ens té massa sovint acostumats. Aquells pescadors, «immediatament abandonaren deixaren les xarxes» i se n’anaren amb Jesús. Avui el Senyor, com als primers deixebles, ens diu també: «Veniu amb mi». No tinguem por de fer un pas endavant per seguir-lo. Ell ens concedeix el temps suficient per convertir-nos, però no val a badar en allò que depèn de nosaltres. Jesucrist és l’únic que salva el món, i ha donat la seva vida per fer entrar el temps en l’eternitat del Pare.

Us desitjo a tots un bon dia del Senyor.

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL PETÓ DE LA MARE, EL PETÓ TENDRE DE DÉU

Del meu cor brollen només paraules d’agraïment per la meva mare, que reposà definitivament en Crist el passat dia de Reis, en l’aniversari de naixement del meu pare (hauria complert 88 anys). Durant la missa exequial a la parròquia, el passat dimarts, Déu em va assistir amb la seva gràcia, les pregàries i l’estimació de tantíssimes persones (família, preveres, religioses, amics, feligresos…) em van donar forces, i la mare em va guiar com sempre ho ha fet al llarg de la seva vida.

Descansa en pau, mareta meva estimada, juntament amb el pare. Que tot el que m’has donat, amb el petó que cada matí em feies al llarg de tants anys, m’ajudi a seguir creixent com a persona, per fer de la meva vida una ofrena a Déu. Vull que sempre et puguis sentis orgullosa del teu fill. Et recordaré sempre, sempre, sempre!

Amb agraïment sincer per totes les mostres de condol rebudes, als meus germans i a mi, us desitjo un molt bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

TOT A LES MANS DEL SENYOR, ELL QUE ÉS LA LLUM DEL MÓN

El calendari del nou any acabat d’iniciar fa que en dos dies consecutius celebrem la festa de la manifestació de Jesús a tots els pobles (Epifania) i la revelació de la seva divinitat (Baptisme). L’amor de Déu manifestat en el seu Fill estimat ha desbordat tota predicció o càlcul humà per salvar tot el món.

En el moment que escric aquestes ratlles, les llàgrimes brollen  dels meus ulls… ja que la meva mare, ingressada molt greu el passat dimecres a l’hospital Clínic, s’està apagant com una espelma, a la qual li queda molt poca cera per cremar. Una llum s’apaga i al mateix temps sento un nou foc que creix en el meu interior. És la llum de la Fe, que la mare em va saber comunicar des de petit, i que mai no va permetre que s’apagués, a través del seu exemple, la seva pregària, les seves paraules, l’estimació que sempre ha tingut envers el nostre pare (que avui hagués complert 88 anys) i cadascun dels seus quatre fills… les meves germanes i el meu germà… i els seus sis nets.

Agraeixo moltíssim el suport i les pregàries rebudes per part de tantíssimes persones, especialment de la nostra comunitat parroquial, sempre viva i present, tant en els dies tristos com en els moments de goig, essent per a mi una veritable família.

Us desitjo una bona festa de Reis i un molt bon diumenge del Baptisme del Senyor, amb què cloguem les festes de Nadal.

Mn. Joan Obach, rector

++++

L’ESCOLA DE NATZARET: JESÚS, MARIA I JOSEP

En una al·locució pronunciada el 5 de gener de l’any 1964, el papa i beat Pau VI feia referència a la Sagrada Família de Natzaret amb unes profundes paraules. Entre altres coses, deia: “La casa de Natzaret és una escola en la qual es comença a conèixer la vida de Crist: és l’escola de l’Evangeli. En ella, primer hi aprenem a veure, a escoltar, a meditar, a capir profundament la força, pregona i misteriosa, que hi ha en aquesta revelació del Fill de Déu, simplicíssima, humilíssima i plena de formosor. Potser hi aprenem fins i tot, sense adonar-nos-en, a imitar-lo (…). La casa de Natzaret ens ensenya, de bell antuvi, el silenci. Tant de bo rebrotés en nosaltres l’amor al silenci, aquest hàbit mental admirable i sempre necessari, però més ara, quan en la vida massa agitada de la nostra època ens veiem escomesos per tants estrèpits, per tants clamors i per tantes vociferacions!”. Des d’aquest pensament, us desitjo a tots una joiosa festa de la Sagrada Família i de Santa Maria, Mare de Déu, i un molt bon any nou, en la salut, la pau i l’amor!

Mn. Joan Obach, rector

++++

COM I QUAN CELEBREM LES FESTES DE NADAL

Enguany, les grans festes del temps nadalenc coincideixen en uns dies molt propers al diumenge. Degut a què el 25 de desembre  s’escau en dilluns, aquest quart diumenge d’Advent esdevé molt breu, i només el celebrem el vespre abans i a migdia. Amb les primeres vespres i la missa de vigília que les segueix, al vespre d’aquest diumenge comencem a celebrar el Nadal. La festa de la Sagrada Família aquest any serà el diumenge, dia 31, i al vespre d’aquell mateix diumenge celebrem la Solemnitat de la Mare de Déu, amb la missa de cap d’any, ja que el dia 1 de gener és un dilluns. El temps nadalenc es clourà el diumenge després del 6 de gener, festa de Reis, que aquest any s’escau en dissabte. Per tant, al dia següent, diumenge, celebrem la festa del Baptisme de Jesús en el Jordà.

Que amb joia, unint-nos a tota l’Església, puguem celebrar un any més la memòria del Naixement de Jesús, Déu-fet-home, i de les seves primeres epifanies o manifestacions.

Us desitjo de tot cor un sant i beneït Nadal, especialment als que passeu moments difícils en la vostra salut.

Mn. Joan Obach, rector

++++

DÉU T’HA CONCEDIT EL SEU FAVOR, MARIA

La Verge Maria ha cregut que «a Déu res no li és impossible». Quina fe més gran! I quina caritat immensa brolla del seu cor! Lluny de pensar en ella mateixa, es dona totalment a Déu i als altres. Ens alegrem de tenir una mare com santa Maria. Ella ens guia en el camí vers el seu Fill estimat. Molt bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

EVANGELI DE JESÚS, EL MESSIES, FILL DE DÉU

D’aquesta forma solemne inicia l’evangeli segons sant Marc. Són els quatre substantius que sintetitzen el contingut central de la fe en Jesucrist. Joan Baptista irromp enmig de l’Advent per anunciar-nos aquesta Bona Nova, que ens cal conèixer, seguir i convertir en l’eix central de la nostra existència.

Us desitjo a tots un molt bon diumenge!

Mn. Joan Obach, rector

++++

Per acompanyar en aquests dies d’Advent la Mare de Déu i meditar el misteri de l’Anunciació: Beneïda tu perquè has cregut!.

https://www.youtube.com/watch?v=4mBJIbQHTHY

++++

TEMPS D’ADVENT: TEMPS DE VETLLA EN L’ESPERA DE LA MANIFESTACIÓ DE JESUCRIST

El temps fort que iniciem, a l’inici del nou any litúrgic, ens convida a escoltar amb major intensitat la Paraula de Déu, que ens recorda que no estar en el nostre saber ni el dia ni l’hora quan succeirà el temps decisiu de la nostra vida. Ens podem preguntar: si Déu ja ha vingut, encara ha de venir? Potser la resposta és: Déu està venint aquí i ara. La vida cristiana és un present continu, una acció que es realitza sempre. Està succeint ara mateix i succeirà en el futur. En tot moment, Déu ve. Ens cal doncs vetllar per descobrir el seu pas. Joiós temps d’Advent!

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, ÚNIC SENYOR I JUTGE DE LA HISTÒRIA

En el darrer diumenge de l’any litúrgic som empesos a comprendre que només Jesucrist, amb seu misteri pasqual, guia la història de la humanitat vers l’acompliment definitiu en el Regne del Pare. Bona festa de Crist Rei a tots!

Mn. Joan Obach, rector

++++

ADMINISTRAR FIDELMENT ELS PROPIS BÉNS

La cèlebre paràbola dels talents que escoltem avui exposa al·legòricament la vocació dels cristians en aquest món: treballar sempre en ares del Regne de Déu. Cal que aprofitem el temps present, cercant de trobar-nos sovint amb el Senyor, tot preparant-nos per al goig definitiu en l’eternitat de Déu, amb els nostres germans, especialment els més pobres i afligits.

Us desitjo a tots molt bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

 

CERCAR LA SAVIESA EN DÉU

 

La veritable saviesa consisteix en trobar-se amb Déu mateix. Aquest tipus de saviesa és una realitat resplendent i mai no s’apaga. Ens cal cercar-la amb estimació, i així aprendrem a contemplar-la. La saviesa, el logos de Déu, té un nom: Jesucrist. Ell és l’espòs de l’Església, engalanada com la núvia que espera el nuvi. Sense la saviesa i el seny, el nuvi vindrà al nostre encontre però no estarem atents ni preparats per rebre’l.

Que Déu ens concedeixi la capacitat de vetllar, en el silenci de la pregària, en l’escolta atenta de la Paraula, en la participació en el Sagraments i en l’assiduïtat en la pràctica del bé.

Us desitjo a tots un sant diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

GUARDEU-NOS EN LA VOSTRA PAU, SENYOR!

Com un nen a la falda de la mare, volem, Senyor, viure en la pau que ens doneu a cada instant i en totes les circumstàncies de la nostra vida.

L’apòstol de Jesucrist ha de ser com un mare la qual no només comunica al seu fill els dons més alts que posseeix, sinó també la seva pròpia vida.

Que Déu ens concedeixi, ens aquests moments difícils que vivim, de ser veritables testimonis de Crist, esdevenint autèntics instruments de pau i de reconciliació enmig de la nostra societat.

Que ens ajudi la nostra Mare del Cel, que ens ensenya a seguir el seu Fill per poder així complir la voluntat del Pare, per l’acció de l’Esperit Sant.

Us desitjo a tots un sant diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

ESTIMA EL SENYOR, AMB TOT EL COR, AMB TOTA L’ÀNIMA, AMB TOT EL PENSAMENT, I ESTIMA ELS ALTRES COM A TU MATEIX

La gràcia de saber estimar com cal és un do de Déu. Coneixem certament persones no cristianes o simplement cristians no practicants que estimen de manera sincera i serveixen els altres oblidant-se d’ells mateixos. Compleixen el manament de l’amor. Nosaltres, però, tenim una exigència encara més gran: l’exemple de Jesucrist. «Tal com jo us he estimat» és la clau que ens indica el veritable amor, un amor de lliurament infinit, fins a la mort, si s’escau. Us desitjo a tots un bon diumenge, i una bona festa de Tots Sants, encomanant l’endemà tots els nostres familiars i amics difunts.

Mn. Joan Obach, rector

++++

L’ESPERANÇA EN JESUCRIST SUPORTA LES ADVERSITATS

La fe que treballa per propagar-se, la caritat que mai no es cansa i l’esperança viscuda amb constància són les tres virtuts teologals que floreixen en la comunitat creient de Tessalònica a la qual sant Pau s’hi adreça en l’escrit més antic del cristianisme (vers l’any 50). Se’ns exhorta a viure-les també avui amb un cor joiós per portar llum i pau enmig de la nostra societat.

Us desitjo un sant dia del Senyor.

Mn. Joan Obach, rector

++++

GRÀCIES A AQUELL QUE ENS DONA FORCES

Davant les situacions complexes que patim en aquests moments de la nostra història, necessitem més que mai, coratge, diàleg i serenor per poder afrontar en pau totes les proves de la vida. Santa Teresa de Jesús ens encoratja amb una de les seves frases que brollen del seu pensament: “Tristeza  y melancolía no las quiero en casa mía”. Moltes felicitats a totes les que celebreu avui la festa de la vostra patrona, Santa Teresa de Jesús.

Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

https://www.youtube.com/watch?v=go1-BoDD7CI

++++

ELS MATEIXOS SENTIMENTS DE JESUCRIST

Si fixem la mirada en Jesús, font de la nostra esperança, esdevindrem cada dia més semblants a ell i aprendrem a viure agermanats, fent de la nostra estimada terra catalana un espai de germanor, de llibertat i de pau. Que Santa Maria, Mare de Déu, pregui per tots nosaltres i ens hi ajudi.

Mn. Joan Obach, rector

++++

AMB LA MERCÈ, INICIEM UN NOU CURS

Després d’un estiu intens, sacsejat sobretot pels terribles atemptats terroristes a la nostra ciutat, emprenem un nou curs, amb esperança, enmig d’una situació complexa en l’àmbit polític i social. Els bisbes de les nostres diòcesis catalanes animen a tots, “especialment els laics cristians, a ser responsables i compromesos en la vida pública, per avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau

Amb la Romeria a Montserrat del proper dissabte, dia 7 d’octubre, fem oficial  el nou curs, amb nombroses activitats que s’ofereixen des de la parròquia, obertes a tothom que vulgui participar-hi per créixer en el seguiment de Jesús.

Algunes activitats han començat durant el mes de setembre: els grups de Vida Creixent van tenir la primera trobada dimecres passat. El Grup d’Excursions va fer la primera sortida dimarts passat a Balsareny, el mateix dia que el Robert Obert tornava a obrir el servei de distribució de roba. Els voluntaris del DiSA ja han començat a atendre les famílies necessitades de menjar.

A poc a poc , doncs, anem fent camí.

Us desitjo a tots un bon inici curs. Mare de Déu de la Mercè, princesa de Barcelona, protegiu nostra ciutat!

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL DO DEL SILENCI I DE LA PREGÀRIA

Arribats al final de curs, el ritme vital fa un gir important a la vida de la comunitat parroquial. Es fa una pausa en quasi totes les activitats. Hauria d’esdevenir-se també amb el nostre ritme personal que imposa el període de les vacances, que són una oportunitat per perseverar en el silenci i la meditació. Cercar un lloc tranquil, i deixar que brollin els nostre anhels de pau i llibertat. Conrear les relacions amb les persones que tenim a prop i posar en pràctica la caritat fraterna amb els més necessitats. Tot això ho farem possible des de la celebració dominical de l’Eucaristia, que ens uneix al Crist i ens enforteix com a deixebles seus. Moltes felicitats als qui celebrareu amb goig les grans festes estiuenques: Sant Pere i Sant Pau, Sant Jaume, l’Assumpció… Us desitjo un bon diumenge i un reposat estiu. Fins al curs vinent!

Mn. Joan Obach, rector

++++

COS I SANG DE CRIST, FONT D’AMOR VERITABLE

La solemnitat del Corpus ens recorda sempre que es va acostant la fi del curs. Queda en el record la bonica sortida a Girona del dissabte de la setmana passada, que vam compartir un grup de 62 persones de la parròquia. La celebració de l’eucaristia a la Basílica de Sant Feliu, la més antiga de la ciutat gironina, va centrar el dia. I és que el misteri del Cos i de la Sang de Crist esdevé sempre el cor de la vida cristiana. Sant Tomàs d’Aquino parla abastament de la suavitat d’aquest sagrament, pel qual gustem en la seva mateixa font la dolcesa espiritual i fem memòria d’aquella excel·lentíssima caritat que Crist ens mostrà en la seva passió. Us desitjo a tots una joiosa festa de Corpus.

Mn. Joan Obach, rector

++++

CONTEMPLAR EL MÓN DES DELS ULLS DE DÉU

La salutació que el celebrant pot fer a l’inici de la missa, “Que la gràcia de nostre Senyor Jesucrist, l’amor de Déu Pare i la comunió de l’Esperit Sant siguin amb tots vosaltres”, expressa molt més que un simple desig. Manifesta a la comunitat reunida la presència del Senyor. Amb la resposta del poble, “I amb el vostre Esperit”, el misteri de l’Església congregada es fa efectiu en la comunió del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. L’amor entre les persones divines és la font veritable d’amor i de perdó per a aquest món tant estimat de Déu. Ell ens ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú, i perquè els batejats siguem els seus instruments de pau i reconciliació.

Us desitjo a tots una bonica festa de la Santíssima Trinitat.

Mn. Joan Obach, rector

++++

REBEU L’ESPERIT SANT I PERDONEU-VOS

L’Esperit Sant fa possible la missió de la comunitat dels Apòstols i dels qui formem l’Església de Jesucrist, quan s’ha fet experiència joiosa de la seva resurrecció, que ens porta necessàriament a la reconciliació i a la pau. Desitjo que així ho visquin les dues nenes de la nostra catequesi que fan la primera comunió, i a les quals felicito de tot cor amb els seus familiars i amics. Us desitjo a tots una joiosa Pentecosta!

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, AMB NOSALTRES CADA DIA

Quaranta dies després de la Resurrecció, Jesucrist s’enlaira al cel en presència dels deixebles i s’asseu a la dreta del Pare fins que torni en la seva glòria a jutjar els vius i els morts (cf. elogi del Martirologi Romà). La festa d’avui forma part del Misteri

Pasqual de Crist. Ell ha complert la seva missió; torna al Pare però es queda amb nosaltres. És absència i presència al mateix temps. Ens ho ha dit: “He sortit del Pare i he vingut al món; ara deixo el món i me’n torno al Pare” (Jn 16, 28). “Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi de món” (Mt 28, 20). La nostra meta final és la Casa del Pare. Déu ens ressuscitarà, ens transformarà, ens renovarà amb la força de l’Esperit Sant i ens durà a casa seva per estar amb Ell per tota l’eternitat.

Us desitjo a tots una joiosa festa de l’Ascensió, en l’espera atenta a l’efusió de l’Esperit Sant, que ens és consol, força i pau per a la nostra vida cristiana enmig d’un món de tristesa i dolor.

Mn. Joan Obach, rector

++++

L’ESPERIT DE LA VERITAT ÉS AMB NOSALTRES

Avui escoltem la primera de les cinc promeses, en l’evangeli de Joan, que el Senyor fa als seus deixebles sobre l’enviament de l’Esperit Sant. El Defensor, que ressuscità Jesús del sepulcre, és el mateix que assisteix la seva Església i ens dóna l’empenta necessària per superar els moments de dolor i de malaltia. Felicito els dos infants de la nostra catequesi parroquial que participen per primera vegada a la comunió eucarística, acompanyats dels seus familiars, i desitjo a tots un molt bon diumenge, especialment als nostres germans malalts.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA MARE DE DÉU I ELS INFANTS DE FÀTIMA

En el ressò de la canonització pel papa Francesc dels pastorets Francisco i Jacinta, aquest dissabte a Fàtima, demanem la intercessió dels nous sants pels infants de la nostra catequesi, de les nostres famílies i del món sencer, perquè descobreixin en Jesús el veritable amic, i siguin portadors d’esperança i pau enmig de la humanitat. Que santa Maria els ajudi.

Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

IMPULSATS PER L’ESPERIT DEL BON PASTOR

Jesucrist, el Bon Pastor, ens crida a mantenir l’esperit missioner per anunciar-lo als nostres germans. És important pregar sempre per les vocacions al servei de l’Església per al bé de tota la humanitat. Aquests dies viscuts al poble d’Armènia per un bon grup de la nostra parròquia, amb una convivència fabulosa i una magnífica descoberta dels tresors que amaga aquella terra, ens han ajudat a copsar la vitalitat de l’Església a Orient. Malgrat la pobresa i la precarietat, són molts els cristians que viuen donant un gran testimoni de fe enmig d’enormes dificultats.

Des de la nostra realitat, tenim també una gran missió per dur a terme. Per aquesta raó, ens cal estar molt units a Jesucrist, ell que és la porta a través de la qual nosaltres, les seves ovelles, i hi hem d’entrar. Ell ens guia i ens condueix als prats deliciosos. El Papa Francesc ens convida a fixar-nos en Jesús ungit per l’Esperit Sant i enviat pel Pare a la missió enmig d’aquest món que ens envolta. Que ens ajudi la intercessió de Santa Maria.

Felicitant a totes les mares de família, en aquest dia dedicat a elles, us desitjo a tots un molt bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

EL BAPTISME QUE ENS HA REGENERAT

 

Durant cinquanta dies continuem celebrant l’esclat de la Pasqua. Ens unim a tots aquells que han nascut de nou per la recepció  dels sagraments de la Iniciació Cristiana durant la Vetlla Pasqual o que els rebran durant aquest temps de gràcia.

La resurrecció de Jesucrist, fonament de la nostra fe, ens fa recordar el nostre propi Baptisme, a través del qual vam ser incorporats a la seva Santa Església per poder viure en el seu amor. L’apòstol sant Pere així ens ho expressa: «Vosaltres, sense haver-lo vist, l’estimeu, i des d’ara, perquè heu cregut en ell, sense haver-lo vist, esteu plens d’una alegria tan gran i gloriosa que no hi ha paraules per a  expressar-la». En efecte, demano a Déu, en la seva infinita misericòrdia, que els fruits del sagrament pasqual perdurin sempre en nosaltres, vivint units en un sol cor i una sola fe, i amb alegria, la nostra vida cristiana, estimant-nos els uns als altres tal com Jesús ens ha estimat.

Us desitjo una molt bona Pasqua, i des del nostre pelegrinatge a Armènia que farem amb un bon grup de la parròquia, prometo que us tindré a tots en la meva pregària des del diversos llocs que anirem visitant els propers dies, especialment durant la celebració de l’eucaristia! Molt bon diumenge, bona festa de Sant Jordi, i moltes felicitats a tots els que celebrareu el proper dijous la festa de la Mare de Déu de Montserrat, la nostra patrona, honor del poble català. Fins aviat, si Déu vol.

Mn. Joan Obach, rector

ATENCIÓ: DIUMENGE VINENT, DIA 30 D’ABRIL, AL MIGDIA, LA MISSA COMENÇARÀ A LES 12H15. PODEU CONSULTAR A L’AGENDA LES PETITES MODIFICACIONS EN L’HORARI D’AQUESTA PROPERA SETMANA.

++++

JESUCRIST, CAMÍ, VERITAT I VIDA

 

Com a home veritable, Jesús plora per la mort del seu amic Llàtzer. Com a Déu etern, té el poder de fer-lo aixecar del sepulcre. De la tristesa i la mort, es passa a la joia i a la resurrecció. És el moviment dinàmic pasqual que renovem i celebrem a cada eucaristia, com a pas i presència del Senyor en la nostra vida. Us desitjo a tots un bon diumenge, que ens prepara per a la Gran Setmana dels cristians.

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, LA LLUM DE LA VIDA

 

Com el cec de Siloè de l’Evangeli, nosaltres també vam ser il·luminats el dia del nostre baptisme. Des d’aquell moment començàrem a caminar com a fills de la llum, signe de la fe en Crist ressuscitat. Mantindrem aquesta llum i àdhuc l’anirem enfortint quan participem en l’eucaristia dominical, perseverant així en la fe i preparant-nos a viure eternament en el cel.

Us desitjo a tots un joiós diumenge Laetare, en l’alegria profunda de saber-nos salvats per Aquell que ens estima.

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, LA FONT D’AIGUA VIVA

 

Com la samaritana de l’Evangeli, a l’altar de l’Eucaristia ens atansem per pouar a la font on brolla el misteri de Crist.

Molt bona festa a tots els que esteu sota el patrocini de sant Josep, espòs de la Benaurada Verge Maria i també a tots els pares de família! Us desitjo a tots un bon diumenge de Quaresma i una joiosa missa a la Sagrada Família els qui hi participeu per acompanyar els quatre joves que seran ordenats diaques al servei de l’Església de Barcelona!

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, RESPLENDENT COM EL SOL

L’itinerari de la vida cristiana és sostingut sempre per la gràcia de Déu i no tant per la fragilitat de les nostres forces. No són les nostres obres les que ens fan mereixedors de la vida eterna, tal com explica l’Apòstol al seu deixeble Timoteu ans per la decisió que Déu ens «havia concedit per Jesucrist abans dels segles». La llum de la vida i de la immortalitat són reflectides a través del rostre del Senyor, que es transfigura davant els seus deixebles. Us desitjo un Dia del Senyor ben joiós.

Mn. Joan Obach, rector

++++

SANT OLEGUER GLORIÓS, EXEMPLE DE LLUITA CONTRA EL MAL

oleguerbarcelonavillar

Les Temptacions de Jesús, que escoltem sempre el primer diumenge de Quaresma, enguany en la  versió de l’evangelista Mateu, són explicitades sota els aspectes de l’egoisme («Digues que aquestes pedres es tornin pans»), l’espectacularitat («Tira’t daltabaix… Perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres») i l’afany de poder («Tot això t’ho donaré»). Són tres temptacions que van envoltar la vida de Jesús i que sacsegen sovint la nostra vida. El nostre gloriós patró va saber vèncer aquests mals davant les enormes dificultats del seu temps (segles X i XI). A ell li demanem que intercedeixi per la nostra comunitat parroquial i la nostra diòcesi de Barcelona perquè avancem ferms en aquest temps que ens condueix a la Pasqua. Us desitjo a tots una santa Quaresma!

Mn. Joan Obach, rector

++++

LA QUARESMA, UN DO PER VIURE LA PASQUA

ayudar-a-los-demas

Cal que acollim la Paraula i al germà com un do de Déu, ens recorda el papa Francesc en el seu missatge per a la Quaresma que iniciarem aquest proper dimecres. «Llavors – diu el Sant Pare –, viurem i donarem un testimoniatge ple d’alegria de la Pasqua». Us desitjo a tots un joiós diumenge i un molt bona setmana en la qual començarem el nou temps quaresmal i alhora celebrarem la festa del nostre sant patró.

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

ESTIMAR ELS ENEMICS, DIU EL SENYOR

ayudar-a-los-demnas

Trobarem la veritable saviesa quan fem el bé a tothom, àdhuc a aquells que no comparteixen els nostres criteris i les nostres opinions. No és un ideal utòpic, sinó el mínim per poder aspirar a la santedat a la qual Jesús ens crida.

Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

EULÀLIA, LA BEN PARLADA, PREGA PER NOSALTRES

Duomo di Rieti (Italia)
Duomo di Rieti (Italia)

Durant els primers segles del cristianisme, una joveneta de Barcelona, Eulàlia, de dotze anys, va sentir una gran tristor davant el decret de l’emperador Dioclecià que prohibia als cristians donar culte a Jesucrist. Es va presentar davant del governador i, molt valenta, li manifestà la injustícia que s’estava fent. El li diu: “De tots aquests sofriments et pots lliurar, si cremes una mica d’encens en aquest altar ofert als déus”. Eulàlia llençà l’encens per terra i va dir: “Només a Déu adoro; a Ell únicament li ofereixo sacrificis i li cremo encens. A ningú més”. Així doncs, morí martiritzada. És copatrona de Barcelona i testimoni de fidelitat a Jesucrist.

Us desitjo un bon diumenge en la festa de Santa Eulàlia.

Mn. Joan Obach, rector

++++

LLUM PER AL MÓN I SAL DE LA TERRA

Walking on water at sunset

Quan tastem el bon gust dels aliments genuïns de la fe i ens deixem il·luminar per la veritat de l’Evangeli, la nostra vida esdevé sal enmig de la insipidesa que sovint viu el nostre món i llum per als qui viuen en la foscor. Ho sap prou bé la Celia, fins l’any passat feligresa de la nostra parròquia, i que ara resideix amb la seva filla Julia Bracco a Majadahonda. El proper dimecres compleix 100 anys i des d’aquí la felicito augurant-li molta salut i esperança. Us desitjo un molt dia del Senyor.

++++

QUI SÓN ELS FELIÇOS?

1969343_10203491411181817_3284436963957196698_n

Els camins de Déu no es corresponen sempre amb els nostres camins. Allò que el món, i sovint nosaltres també, entén com a felicitat humana no sintonitza habitualment amb la lògica de Déu, al regne del qual pertanyen justament aquells que pateixen i ploren, i sovint són rebutjats. Aquests són els benaurats que Jesús s’ha escollit. Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

“POSEM-NOS D’ACORD I QUE NO HI HAGI DIVISIONS ENTRE NOSALTRES”

grupo_gente_unida

Els neòfits de la comunitat cristiana de la ciutat de Corint perdien temps, pau i profit, subdivint-se en grups, fascinats per un o altre mestre humà. L’Apòstol els fa la següent pregunta: «¿Com és això? ¿El Crist està dividit?» Tots som de Crist, i els seus ministres – és a dir, els seus servidors – han de viure i actuar com a pura transparència seva, amb un servei net i diligent. Es tracta d’una condició mínima per poder treballar per la unitat dels cristians, anhelada pel mateix Jesús: «Que tots siguin ú, com vós, Pare, esteu en mi i jo en vós. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que vós m’heu enviat.» (Jn17,21). Sense espera, doncs, responguem a la invitació que avui ens fa Jesús, i a la qual s’adheriren els primers deixebles: «Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop.» Us desitjo a tots un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

RECONCILIEM-NOS, L’AMOR DEL CRIST ENS HI EMPENY

que-significa-en-juan-3-16-que-dios-amo-al-mundo-social

Aquest és el lema triat per a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que tindrà lloc els dies 18 al 25 de gener. El Papa Francesc, el passat 31 d’octubre, a Suècia, amb motiu dels 500 anys de la Reforma luterana, va demanar “la gràcia de Déu per poder portar junts la seva Paraula al món, que està necessitat de la seva tendresa i de la seva misericòrdia”.

Us desitjo a tots un molt bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

JESUCRIST, UNGIT PER L’ESPERIT SANT

 Per la veu que parlava del cel estant, en el Jordà, el món pot creure que el Fill de Déu habita entre nosaltres. Anunciem-lo amb goig, ja que ell ha vingut a salvar-nos. Us desitjo a tots un bon diumenge en la festa del baptisme del Senyor, amb què es clouen les celebracions nadalenques.

Mn. Joan Obach, rector

bautismo-de-jesus

  • POEMA INSPIRADO EN LA BONDAD Y GENEROSIDAD PARA JORDI RIERA

Siempre florecen las rosas

dentro de su pensamiento,

violetas, nardos, jazmines.

¡Qué bellos sus sentimientos!

Cuál mariposas aladas

que infunden paz y contento.

¡Bendito sea ese sentir

de dulzura y no lamento!

que nos transmite alegría

y ayuda a seguir viviendo,

consolando al que está triste

y también al que está enfermo.

Por eso, es muy admirable

y su proceder, ejemplo.

Ofelia Parrón Céspedes

Persona visitada pels voluntaris de la Comunitat de Serveis

++++

LA VERGE TINDRÀ UN FILL, QUE SALVARÀ DELS PECATS EL SEU POBLE

 nacimiento4

El profeta Isaïes ofereix a Acaz, el rei incrèdul de Judà, un signe que té com a funció assegurar l’ajut diví i l’esperança. Aquest mateix anunci fet en somnis a sant Josep, en paraules de l’àngel, es farà realitat en Jesús, l’Emmanuel, “Déu-és-amb-nosaltres”.

Us desitjo un sant diumenge i que la Mare de Déu ens augmenti l’esperança per celebrar amb joia la gran festa de Nadal.

Mn. Joan Obach, rector

++++

HI HAURÀ FESTA I ALEGRIA, FUGIRAN ELS PLANYS I LA TRISTESA

 c865d8ec4e84a21ba22c5a0c805e56fc_l

Podrem veure un dia, en lloc de llàgrimes i tristesa, felicitat i alegria? No es tracta potser d’un somni irrealitzable o d’un optimisme utòpic? Quan el profeta Isaïes parla dels ulls dels cecs que es desclouran i de les orelles dels sords que s’obriran, segurament anunciava el drama de Joan Baptista tancat a la presó per Herodes: aquella promesa d’Isaïes no és potser un somni que no acaba d’arribar? Aleshores el Baptista envia els seus deixebles davant Jesús: “¿Sou vós el qui ha de venir o n’hem d’esperar un altre?”. És la gran pregunta d’aquest temps d’Advent, però també és la pregunta que es posa tota persona religiosa i tot aquell que cerca amb honestedat de cor: ¿Quan i com es complirà la profecia d’Isaïes? Jesús dóna la resposta: “Aneu a anunciar el que sentiu i veieu: els cecs hi veuen, els coixos caminen, els sords hi senten, els morts ressusciten…”. En Jesús tot es fa realitat. A través dels seus signes (sagraments), s’inicia un món nou. Feliços els qui acullen els seus senyals i es deixen tocar el cor! Caminem amb Jesús, estimem amb ell, i no ens deixem atrapar per la desesperança i l’angost horitzó de l’avui. Us desitjo a tots un joiós diumenge gaudete, en l’alegria del Senyor que ve aviat a salvar-nos.

Mn. Joan Obach, rector

 ++++

PREPAREM ELS CAMINS DEL SENYOR GUIATS PER JOAN BAPTISTA DE LA MÀ DE SANTA MARIA

Necessitem la vinguda del Senyor i del seu regne. Déu ve, millor dit, ja és a la porta! Aquesta és la bona notícia del Nadal que es va apropant, i té el rostre d’un infant. Sí, el Nen de Betlem ens guiarà cap al regne.

juan-bautista-john-baptist

Necessitem, per poder emprendre amb fidelitat aquest camí de conversió, grans models i intercessors que ens duran cap a la muntanya santa de Déu. Deixem-nos guiar per ells.

Aquest diumenge, sant Joan Baptista, humil i senzill, es despulla de tot, ja que només vol ser fort en la paraula: “És una veu que crida en el desert”. Només és una veu, però ens indica el camí de la salvació: “Prepareu el camí del Senyor”.

Santa Maria, la Immaculada, amb el seu Sí total a la invitació de l’Arcàngel sant Gabriel, esdevé la primera creient, la icona perfecta en la qual s’ha de veure reflectit tot deixeble que vulgui seguir Jesús.

Us desitjo a tots, especialment als germans malalts de la nostra comunitat parroquial, a les cases i a les residències, un joiós diumenge d’Advent. Felicito també de tot cor a aquelles que celebrareu la vostra festa en la solemnitat de la Immaculada Concepció de Santa Maria. A tots i a totes, pau i bé!

Mn. Joan Obach, rector

++++

LES PARAULES QUE INAUGUREN EL TEMPS D’ADVENT: VENIU, SENYOR JESÚS!

SONY DSC

Iniciem un nou any litúrgic i, en continuïtat amb la litúrgia dels darrers diumenges, la Paraula de Déu ens orienta cap als darrers temps, anunciant la pau eterna a tots els pobles i nacions.

El Senyor  ve, i al mateix temps l’esperem amb desig. Necessitem la seva presència aquí i avui.

L’Advent és temps d’esperança certa en Aquell que ha volgut establir-se enmig de la seva família, dels que formem l’Església i de tots aquells que el cerquen amb sinceritat de cor.

Sense Déu, nosaltres viuríem en la foscor. Només Ell és la llum que pot il·luminar el nostre món. El profeta Isaïes anuncia la vinguda d’aquesta Llum, que transforma les armes que divideixen la humanitat i les converteix en instruments tècnics per al desenvolupament pacífic, “forjaran relles de les seves espases, i falçs de les seves llances”.

Els pobles, sota l’esguard del nostre Pare de cel, han de poder retrobar un destí comú, de justícia i de pau. Que aviat puguin acollir la llum del Senyor que ve i que es fa present enmig de la seva humanitat, tan necessitada de pau i amor.

Us desitjo, amb esperança, un joiós inici del temps d’Advent.

Mn. Joan Obach, rector

++++

RECORDEU-VOS DE NOSALTRES, SENYOR!

cristrei4b

El darrer diumenge de l’any litúrgic ens presenta la reialesa de Crist en el moment culminant de la crucifixió. Des de la Creu ell regna i dóna la vida. Així ho va experimentar el bon lladre al qual li promet el paradís. Nosaltres desitgem rebre el perdó dels pecats i alegrar-nos perquè ens són obertes les portes del Regne del Cel. Des del tron de la Creu, Jesús estén els seus braços d’Orient a Occident per acollir tota la humanitat. Que aquesta abraçada misericordiosa arribi també a Sor Maria Goretti, de la comunitat de les Germanetes dels Pobres de la plaça Tetuan, a la qual felicitem pels seus 50 anys de professió religiosa.

I a tots vosaltres, us desitjo una joiosa festa de Crist Rei.

Mn. Joan Obach, rector

++++

CONSTÀNCIA ENMIG DE LES PROVES DE CADA DIA

corazon

A punt de cloure el Jubileu de la Misericòrdia a la nostra diòcesi i a totes les diòcesis del món, i apropant-nos al final de l’any litúrgic, la litúrgia de la Paraula d’aquest diumenge ens convida a la fidelitat en la nostra vida cristiana. Déu ens fa do de la realitat que ens envolta, amb circumstàncies no sempre fàcils, per créixer  en el seu amor. El mateix Sant Pau exhorta els cristians de Tessalònica a viure el moment present amb constància i paciència, sostinguts per les bones obres i instruïts per la bona doctrina. El present ben viscut és llavor d’un futur gloriós quan el vivim amb els ulls fixos en la meta final de la nostra existència i de la història, que trobarà el seu consol en la vida plena de Déu, on regna per sempre el seu amor.

Us desitjo a tots un molt bon diumenge i una bona setmana.

Mn. Joan Obach, rector

++++

JUSTÍCIA DE DÉU PER ALS SEUS ELEGITS

 habla-senor

Sovint se m’acosten persones i em diuen: “Mossèn, jo prego molt, però crec que Déu no m’escolta”. És natural caure en el desànim i baixar els braços, com succeïa a Moisès, quan arriba el cansament, degut als anys acumulats o a les forces físiques que minven, i pot afeblir-se la nostra esperança.

El dia de la romeria a Montserrat, amb la qual encetàvem el nou curs, vaig copsar el testimoni de molts que, malgrat les dificultats, van fer un esforç notable per poder participar-hi. Quan sentim a dir que la fe mou muntanyes no són només paraules sinó una realitat. Avui, la viuda de l’evangeli ens dóna una gran lliçó de perseverança, constància i paciència. I és que Déu sempre ens escolta malgrat no percebem immediatament la seva resposta. Ell ens guarda la vida i ens fa veure el sol cada matí, i és tan gran la possibilitat de lloar-lo, de donar-li gràcies i de demanar-li per les pròpies necessitats i les dels nostres germans. La força de la pregària és l’arma que venç totes les batalles. No baixem els braços! Us desitjo un bon diumenge.

Mn. Joan Obach, rector

++++

SER CONSTANTS EN LES PROVES PER REGNAR AMB CRIST

 monestir-de-montserrat-21

Les paraules que Sant Pau adreça al seu deixeble Timoteu ens endinsen en el mes d’octubre, que la tradició cristiana dedica a la Mare de Déu del Roser, model d’oferiment i docilitat enmig de les proves de cada dia. Hem iniciat “oficialment” el curs aquest dissabte amb la romeria a Montserrat amb la participació de 72 persones. Un any més, hem honorat la Moreneta, duent amb nosaltres totes les intencions i projectes d’aquest nou curs, i amb ell, les pregàries de tants germans nostres malalts. Les paraules de presentació de la nostra parròquia en començar la missa conventual amb els monjos benedictins han estat llegides per la Nieves Soriano, del nostre grup de joves: “Amb un nombrós grup, representant la comunitat parroquial de Sant Oleguer de la Dreta de l’Eixample Barceloní, hem pujat un any més amb joia a la Santa Muntanya per posar-nos sota la protecció amorosa de la Mare de Déu i presentar-li els nous projectes i activitats que realitzarem en aquest curs, especialment amb els infants i les seves famílies, amb els joves i adults, i els malalts del nostre barri. Enguany, les persones més pobres continuen sent la nostra prioritat, a les quals mirem d’atendre distribuint roba, aliments i gestos de fraternitat, seguint l’exemple de servei humil i misericordiós de Santa Maria.

Us desitjo a tots un sant diumenge.

Mn. Joan Obach, rector