Flama Viva en mig del món

Parròquia de St. Oleguer

La parròquia de Sant Oleguer  es va fundar el 1960 sobre els fonaments d’una antiga fàbrica  de la Dreta de l’Eixample de Barcelona. Molt vinculada als moviments cristians de base, va ser una gran referència de fe, dinamisme i solidaritat al barri.

Avui, és una comunitat viva que ofereix diversos serveis com Catequesi per a nens de primera comunió, joves i adults (en especial Vida Creixent i Sóm Amics de la Gent Gran); Distribució de roba i distribució d’aliments – projecte “DISA”, Distribució Solidària d’Aliments per a les famílies més necessitades de Càritas Sagrada Família ubicat al C/ Nàpols 171-, el Grup de Voluntaris que visiten i acompanyen persones grans, malaltes o que estan soles, el Grup d’Excursions, el Grup de Pregària, el Grup de Teatre i la Coral. 

Som conscients que els temps que vivim han agreujat la precarietat, la pobresa i el desànim de moltes famílies, i per aquesta raó, treballem per construir una societat  millor, obrant amb fidelitat a la paraula i creient que el Regne de Déu s’ha apropat en nosaltres en la persona de Jesús.

                                                               St. Oleguer, el bisbe de la pau

SANT_OLEGUER

El seu patró, St. Oleguer, va ser bisbe de Barcelona i Arquebisbe de Tarragona al s. XII. Fill de familia noble va ser educat a l’escola de la catedral, en va ser prevere i canonge regular. Sota el regnat de Ramon Berenguer III va ser bisbe de Barcelona el 1116 i va ser consagrat cardenal sota el papa Pasqual II. També va ser investit arquebisbe de Tarragona i va actuar com a metropolità just, bondadós i recte. Gran pacificador, d’una fe intel·ligent i serena, va treballar perquè el poder dels senyors feudals no influís en les decisions eclesials. I, per damunt de tot, va promoure el servei als pobres i comunicar l’Evangeli de manera entenedora i propera per a totes les persones, en especial, les més senzilles.

Va ser canonitzat el 1675 i se li va dedicar una capella a la Catedral de Barcelona. La seva despulla reposa a la capella del Crist de Lepant i cada 6 de març es pot visitar el cambril on reposa el seu cos incorrupte.

 

Preveres de la parròquia:

Mn. Josep Taulats (1955-1973+)
Mn. Joan Gili (1973-1987+)
Mn. Salvador Cabré (1987-1995+)
Mn. Joaquim Trias (1995-2010+)
Mn. Joan Obach (2010 fins a l’actualitat)