Pelegrinació als santuaris de les Repúbliques Bàltiques, una espiritualitat desconeguda

Un grup de la nostra parròquia, acompanyat per Mn. Joan Obach, han fet un pelegrinage per descobrir l’espiritualitat que es viu a les Repúbliques Bàltiques i que, sovint, és una gran desconeguda per la majoria de nosaltres.

Del 3 al 9 de maig han compartir experiències, vivències i el descobriment de ciutats, santuaris i castells que ens parlen de l’època medieval i barroca. D’uns pobles austers, castigats per la Història i per un clima dur. Massa a prop de grans imperis colonitzadors com Rússia o Prússia. Massa lluny per sentir-los formar part del cor d’Europa. Massa patiment que ha conformat una ànima bàltica en la qual la tristesa treu la força per viure el present i el futur. I de la fe en Déu, en fa una experiència íntimament viscuda i colpidorament expressada. Només cal contemplar el turó de les creus i comprendre de cop el significat de la fe i del dolor d’aquests pobles.

Estònia, Letònia i Lituània refermen la seva personalitat i expliciten les seves arrels cristianes d’una manera inequívoca i impactant.

Aviat, una trobada a la parròquia de tots els qui van fer el pelegrinatge i oberta a tothom ens permetrà descobrir en primera persona com han viscut el descobriment d’uns dels pobles més antics d’Europa.

Ah, i tot el pelegrinatge va anar molt bé. Units cada dia en la pregària i l’eucaristia ara ja us diem: ben retrobats, amics!!!

Núria Oriol Palarea

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s